10:00

Sollebrunns AIK

Herrarna tog en stabil seger över Sollebrunn i DM!

JK10 IF A - Sollebrunns AIK A 3-1 (2-0)
Det blev en stabil seger i DM-premiären mot fjolårets div 5-lag Sollebrunns AIK efter en riktigt bra genomförd match. Tror inte SAIK skapade mer nån enstaka målchans i ett ramstarkt JK10.

Herrarna gjorde en riktigt bra match i den inledande DM-matchen hemma mot Sollebrunns AIK. Det var främst den första halvlekens spel som var väldigt övertygande.
Det var JK10 som tog ett stabilt grepp om spelet ganska omgående och det skapades en hel del lägen under första halvleken. Det var genom ett tajt försvarsspel som vi kinde vinna en hel del bollar på miottplanen och därifrån ställa om snabbt till anfall.
I den 14:e minuten så kom 1-0 till JK10. Det var efter ett snyggt väggspel som Tony Berntsson blev fälld i fritt läge och straffen var solklar.
Erik Berntsson var säker exekutor och satte säkert bollen till vänster om en chanslös Sollebrunnskeeper. Ni kan se målet om ni klickar på länken nedan.

Erik Berntsson sätter 1-0 på straff >

Strax efter så var det dags föär 2-0 när Sebastian Eriksson skruvar in en hörna direkt i mål förbi ett väldigt passivt Sollebrunnsförsvar.
JK10 fortsatte att spela bra under resterande delen av första halvlek. Tyvärr så drabbades vi av ett par skador när först Sebastian Eriksson mitt i första halvleken fick kliva av med känning i baklåret. 5-10 minuter senare klev även Tony Berntsson av med lätt känning även han. Båda gick av i tid av säkerhetsskäl. Är inte bra att de går sönder med en allvarligare skada.
2-0 stod sig i paus och ledarstaben var nog ganska nöjda så här långt.Tror inte Sollebrunn skapat nånting i chansväg förutom nåt ströläge.
I den andra så var det JK10 som spelade stabilt och bevakade ledninge på ett effektivt sätt. Matchen jämnade ut sig spelmässigt men JK10 lät inte Sollebrunn etablera nåt tryck på vår planhalva. Sen var vi vassa framåt när vi väl fick lägena.
I den 69:e minuten så kom 3-0 till JK10 när Najib Ibrahimi är rätt placerad och trycker snyggt in William Oskarssons fina inlägg. Matchen var mer eller mindre avgjord och även om Sollebrunn reducerade till 3-1 med knappa 10 minuter kvar på en lite tveksamt dömd straff. Den fick domaren nog leta fram.
Matchen slutar med en stabil 3-1 seger och det var egentligen inget snack om att JK10 var det bättre laget.
Närmast väntar match i DM mot Trollhättans FF på Edsborgs konstgräs i Trollhättan. Då gäller det att ladda om.